Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел, успя да се пребори с Макс Ферстапен в спринтовото състезание за Гран При на Бразилия. Той ще стартира от първата позиция утре на писта "Интерлагос". Неговият съотборник в "сребърните стрели" пък ще стартира от второто място, след като Карлос Сайнц завърши втори, но има наказание.

„Не очаквах да имаме чак толкова добро темпо, но усилената работа на целия отбор вече дава резултати. От Остин насам автомобилът ни е много по-бърз. Днес трябваше да разберем как ще се представи Макс Верстапен със средно твърдите гуми, това беше неизвестна за нас”, сподели британецът.

„Успях да изпреваря Макс от третия опит, в спринта трябва да действаш много внимателно и премерено – допълни Ръсел. – Ако сбъркаш днес, утре може да си последен на старта. Но аз много исках да спечеля това състезание и успях да намеря начин. Двамата с Люис утре сме на първа редица, ще е страхотно. Макс и утре ще е много силен, но ще се опитаме да го победим и в неделното състезание”, завърши Джордж Ръсел.