Ръководителят на Макларън Андреа Стела предупреди пилотите на тима Ландо Норис и Оскар Пиастри, заявявайки, че на първо място винаги е отборът. Сериозна дискусия предизвика цялостното поведение на Макларън в Гран При на Унгария, когато със стратегията си размени местата на Норис и Пиастри, като британецът поведе, след като още от самото начало на надппреврата именно съотборникът му взе първото място и комфортно го държеше. От бокса се опитаха да овладеят ситуацията и да уебдят Ландо да върне позицията на Пиастри, което и в крайна сметка се случи.

„Ние водим дискусии с нашите пилоти преди всяко състезание и обсъждаме нашите приоритети. Трудно е да контролираш състезанията във Формула 1, ако се водиш от само едно правило като например това, че водещият пилот винаги получава приоритетна стратегия", сподели директорът на Макларън.

„Така рискуваш да се поставиш в трудна ситуация, тъй като всеки пилот ще бъде отчаян да бъде начело в първия завой, за да получи приоритет. Ние обсъждаме нашите принципи преди всяко състезание и един от тях е фактът, че интересът на отбора винаги идва на първо място", каза още той.

„Ако ти не се съобразяваш с това, то за теб няма място в Макларън. Това е нашият принцип. Ние ще преразгледаме нашия начин на комуникация по радиото в случай, че отново изпаднем в подобна ситуация. Това правим преди всяко състезание“, заяви Стела.