Ситуацията в Ред Бул определено е обтегната през последните седмици заради сексскандала, който се заформи около шефа на „биковете“ - Кристиан Хорнер. Бъдещето му изглежда неясно, след като се появиха нови доказателства за непристойното му поведение към служителка. Въпросната дама пък бе отстранена от отбора пред дни.

Не само бъдещето на Хорнер е под въпрос, откакто започнаха разследванията срещу него, много други ключови фигури бяха спрягани за напускане на Ред Бул. В това число дори трикратният световен шампион с отбора Макс Верстапен и съветникът д-р Хелмут Марко.

Не само това, заговори се за проблеми и с дизайнера Ейдриън Нюи, определян като гения, който стои зад шампионските болиди на „биковете“. Наскоро стана ясно, че Нюи няма да бъде в пита за Гран При на Австралия, като това подпали спекулациите, че ролята му в отбора ще бъде променена, а усилията му ще се прехвърлят върху хиперколата RB17.

Оказва се обаче, че тези слухове са далеч от истината. Autosport.com споделя, че Ейдриън Нюи ще бъде с отбора в Япония, за състезанието на „Сузука“ на 7-и април. Още повече неговите задължения не са променени и ролята му остава същата, а той продължава работа по болида RB20.