Австралийският пилот на МакЛарън Даниел Рикардо заяви, че е говорил с шефа на отбора Зак Браун и е усетил, че има пълната подкрепа на ръководството, въпреки слуховете около бъдещето му във Формула 1, съобщава агенция „Ройтерс“.

32-годишният Рикардо премина в МакЛарън от Рено през миналия сезон, а настоящият му договор е до края на 2023 година. Информациите, които поставят под съмнение изпълнението на целия контракт на австралиеца, зачестиха след коментара на Браун за наличието на клауза за освобождаването му.

„Да, говорих със Зак. Изяснихме ситуацията и продължаваме напред. Договорът ми с отбора е ясен и е до края на следващата година. Напълно съм отдаден на тима“, каза Даниел Рикардо преди състезанието за Голямата награда на Азербайджан.

„Имам пълната подкрепа на отбора и искаме да се справим заедно“, добави Рикардо, който заема 11-о място във временното класиране при пилотите с 11 точки към момента. Съотборникът му Ландо Норис е седми с 48 точки.

Даниел Рикардо има две трети места при пилотите във Формула 1 с отбора на Ред Бул. „От мен зависи да се върна в позицията да съм в пълен синхрон с голата и резултатите ще дойдат“, заяви австралийският пилот.