Разочарованият Макс Ферстапен каза, че очаква тежко състезание за Гран при на Унгария в неделя, след като се класира едва 10-ти за Ред Бул поради технически проблеми в събота, съобщи АФП.

Лидерът в серията и световен шампион призна, че ще му бъде много трудно да намери верния път през полето на Хунгароринг, тясна и криволичеща писта, където е много трудно да се изпреварва.

„Може да е трудно“, каза той.

„Ако сте блокирани, а аз се надявам, разбира се, да не съм за твърде дълго, просто трябва да запазим спокойствие и да изчакаме да дойде нашият момент и да продължим напред.“

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Ферстапен има преднина от 63 точки в шампионата пред най-близкия до него съперник Шарл Льоклер от Ферари, който започва трети в стартовата решетка.

24-годишният нидерландец добави, че е било „много разочароващо“ да има технически проблеми, които го оставиха без мощност и не можа да запише време за състезателна обиколка в последната квалификационна сесия, докато Джордж Ръсел от Мерцедес грабна първа позиция пред двата болида на Ферари.

Ферстапен се бореше за сцепление при първото си обиколка, а след това загуби мощност при втората си обиколка. Неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес също имаше лош ден и се класира 11-ти.