Ланс Строл трябва да си намери ново хоби. Това е мнението на Ралф Шумахер. Бившият пилот на Джордън, Уилямс и Тойота предположи, че канадецът може би ще иска да се откаже от състезанията, след като е бил засрамен от Нико Хюлкенберг.

Строл дебютира в F1 през 2017 г. с екипа от Уилямс. Въпреки че записа първия си подиум в Гран при на Азербайджан същата година, канадския състезател постоянно бе подложен на редица критики. Синът на канадския милиардер Лорънс Строл е изправен пред постоянна битка, в която трябва да докаже, че има място в шампионата.

Кариерата му в малките формули включва множество успехи и титли. Ланс Строл дори е бил част от Академията на Ферари за млади пилоти в периода 2010-2015 г. Подобно на световния шампиона, Макс Верстапен, състезателят от Монреал прескача няколко стъпала на стълбицата, за да премине от европейската Формула 3 към F1.

Въпреки това финансирането от неговия баща изиграва важна роля за получаването на мястото в Уилямс. Оттогава той носи етикета на платен пилот. Подобен бе и случаят с Никита Мазепин в екипа на Хаас.

През 2019 г. Ланс Строл се премести в Рейсинг Пойнт, след като Лорънс Строл закупува фалиралия тим на Форс Индия. Сега отборът от Силвърстоун носи името Астън Мартин и има петгодишен план, в който иска да се бори за победи и титли.

Очакванията бяха Ланс Строл с лекота да прескочи Q1 и да се пребори с новия си съотборник Нико Хюлкенберг. Германският състезател не е взимал участие в Гран при от есента на 2020 г. Тогава той замени канадския си колега в надпреварата на пистата Нюрбургринг. Въпреки това, в рамките на една обиколка Хюлкенберг изпревари Строл с 0.255 сек. За съжаление и двамата пилоти на Астън Мартин отпаднаха от първия сегмент от квалификацията. В състезанието все пак Строл завърши пред Хюлкенберг, но отново бе извън топ 10.

Във връзка с това, Шумахер отправи остри критики към пилота на Астън Мартин. Шесткратният победител в F1 заяви, че представянето на Строл в квалификацията е било „позорно„. Същевременно той постави под въпрос доверието в него като състезателен пилот.

„Ланс Строл трябва да си намери ново хоби. Представянето му в квалификацията на Сахир беше смущаващо. Със сигурност Нико свърши по-добра работа“, каза Шумахер в разговор с германската телевизия Sport1.