Пилотът на Ферари Кими Райконен в типичен стил прие спокойно победата си в Гран При на САЩ, макар тя да бе първа за него във Формула от март 2013 година насам. Финландецът отчете, че към края на състезанието гумите на неговата кола не са били в оптимална форма, но се е постарал да остане постоянен в темпото си.

„Може би феновете са по-щастливи от мен. Изпратихме един страхотен уикенд, колата се държа добре през цялото време”, отчете 39-годишният ветеран, който от другия сезон ще кара за Заубер.

„Направих добър старт и завърших, като натисках сериозно. Гумите не бяха в най-добрия си вид към края на състезанието. Макс Ферстапен (който завърши втори – б.р.) имаше същия проблем, а също и Люис Хамилтън (заел третото място – б.р.). Разполагахме с достатъчно скорост и се постарах да бъда постоянен. Много по-щастлив съм да завърша на тази позиция, отколкото ако бях завърши втори.”

„Очевидно беше важно да спрем в бокса в правилния миг и да разполагаме с достатъчно ресурс в гумите. Имаше акт на балансиране от наша страна. Справихме се достатъчно добре, че да спечелим”, завърши Райконен.