Мерцедес обяви промени в техническата си структура. От 1 юли тази година Джеймс Алисън ще заема новосъздадения пост на главен технически директор. Той вече няма да се занимава с ежедневното управление на техническия департамент, който води от началото на 2017 г. В съобщението се посочва, че Алисън „ще помага на отбора да посрещне стратегическите предизвикателства в следващата епоха на спорта“.

Майк Елиът става технически директор на Мерцедес - AMG F1.

Той започва кариерата си в Макларън през 2000 г., след това работи в Рено F1 преди да се присъедини към тима от Бракли през 2012 г. като главен аеродинамик. От 2017-та е технологичен директор на екипа.

„Твърдо вярвам, че висшите постове в спорта ни трябва да се заемат за определен период време и реших да напусна като технически директор. За мен бе специална привилегия да ръководя техническите усилия на тима ни през последните четири години и половина. Радвам се, че на поста идва Майк, който е изключителен инженер“, заяви Алисън.
 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.