Еуфорията около първата победа за Ферари и Шарл Льоклер все още не е отминала в пълна степен, а Гран При на Италия предстои съвсем скоро. Резултатът от "Спа" дава надежда на всички, които милеят за "скудерията", че ще могат да видят успех и в домашната надпревара.

Спецификите на "Монца" като трасе поне на пръв поглед оставят впечатление, че балансът на силите такъв, какъвто беше в Белгия, ще се запази относително непроменен. Мерцедес отново ще има трудности да се справи със скоростта на Ферари в правите, ала шампионите при конструкторите на този етап нямат ни най-малки причини да се притесняват за лидерската си позиция, а също и за тази на Люис Хамилтън.

Простата сметка показва, че и двете отличия биха могли да бъдат спечелени без нито една победа оттук до края на кампанията. Разбира се, състезател от ранга на Хамилтън трудно би допуснал подобна развръзка, още повече, че според анализаторите на "Формула 1 Токшоу" от "Монца" нататък основният конкурент за "сребърните стрели" ще бъде друг, като се очаква Ред Бул да измести Ферари от позицията му на втора сила.