Пилотът на "Ред Бул" Серхио Перес сподели, че успехът му в Сингапур е неговият отговор на думите на критиците. Мексиканският съсетзател спечели надпреварата от Формула 1 в неделя (2 октомври) на пистата Марина Бей. За него това е втора победа през сезона след тази в Монте Карло и четвърти успех в кариерата като цяло.

След Серхио Перес се наредиха дуото от Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнс.

“Това беше едно от най-добрите ми представяния, да контролирам състезанието беше много трудно, а в последните няколко обиколки беше много сложно. Не почувствах такова напрежение в колата, но когато слязох, стана ясно, че съм дал всичко от себе си“, сподели Серхио Перес.

След края на състезанието той беше наказан заради нарушение при влизането на колата за сигурност. Въпреки това, Перес запази първото място, тъй като ФИА му наложи две наказания. Първото - 5 секунди от времето му, а второто – порицание за неспортсменско поведение. Преднината му пред Шарл Льоклер бе близо 7.6 секунди, което го остави лидер за Гран при на Сингапур.

„За мен това е специална победа, тъй като имах известни трудности в последните състезания. Пресата ги раздуха много, може би само защото съм мексиканец. Трябваше да задържа Шарл Льоклер назад, особено след рестарта. Но в последните обиколки показах добро темпо“, добави още Чеко.