Ланс Строл отново коментира инцидента, който претърпя в края на миналия месец. Канадецът призна, че целия му свят се е сгромолясал след като е паднал от своето колело и се е озовал в болница.

Строл падна от своя велосипед на 18 февруари по време на тренировка в Испания. Няколко дни по-късно Астън Мартин обяви, че 24-годишният състезател пропуска предсезонните изпитанията в Бахрейн и бе заменен от Фелипе Другович. Имаше огромна вероятност той да не участва в първия старт за годината.

Травмите на канадеца включваха счупване и разместване на дясната китка, натъртване на лявата китка, частично счупване на лявата ръка, както и счупване на големия пръст на десния крак.

Строл прекара няколко дни в болница в Малага. После пилотът на Астън Мартин веднага отлетя за Барселона. Там той бе опериран от известния хирург от MotoGP  д-р Хавиер Мир. 

"Паднах от велосипеда си си и се сгромолясах много тежко. Веднага разбрах, че и двете ми китки са счупени. Забелязах нараняването на пръста си едва в края на деня, защото бях толкова съсредоточен върху китките си.

Целият ми свят се сгромоляса, когато паднах дни преди тестовете. Вече си мислех, че вероятно ще пропусна няколко състезания. Всички тези мисли минаваха през главата ми и дори ми пречиха да спя нормално. Беше наистина ужасно да се контузя точно няколко дни преди началото на тестовете", сподели Строл в подкаста F1 Nation