Стефано Доменикали настоятелно заявява вече няколко пъти, че Формула 1 има намерение да проведе всички планирани в календара 23 старта, както и че не предстоят нови промени в подредбата им. Съмнения обаче се изказват не просто от странични наблюдатели, а от хора в спорта. Последните слухове потвърждават възможността за допълнителни размествания. Причината е ситуацията с разпространението на COVID-19 в Португалия, вследствие на която се обмислят две надпревари в Бахрейн.

Понастоящем календарът започва с Гран при на Бахрейн, след като надпреварите в Австралия и Китай бяха отложени. След това има старт на Имола и се предполагаше, че Портимао ще заеме слота на третия кръг, който не бе потвърден. Епидемичната обстановка в Португалия обаче стигна дотам, че се търси помощ от други държави. От Германия планират да изпратят медицинска помощ, а в Австрия – да приемат пациенти за интензивно лечение. При това положение провеждането на състезание от Формула 1 в страната е под сериозна заплаха.

Затова и се заговори отново за две надпревари в Бахрейн. През сезон 2020 на пистата Сахир бяха проведени две състезания, но на различни конфигурации на трасето.

Смята се, че се обмисля вариант, при който вторият кръг да е веднага след първия, планиран за 28 март. Ако подобно предложение бъде прието, то стартът на Имола вероятно ще се отложи със седмица, за да могат отборите да се придвижат. Информацията е на нидерландско радио, а говорител на Формула 1 е отказал официален коментар по темата.