Спортният директор на Мерцедес Тото Волф не пропусна случай през последните седмици да подчертае, че според него събитията в трансферния пазар през април са се случили твърде рано. Той обясни, че е много трудно да се ръководи отбор, който знае, че единият от пилотите му си тръгва в края на сезона. Каза също така, че не иска да започва преговори със състезателите на Мерцедес преди сезонът да е стартирал. Във Ферари очевидно приеха това като забележка към тях и решението им да обявят раздялата си със Себастиан Фетел в края на 2020 г. и привличането на Карлос Сайнц. Шефът на Скудерията Матия Биното от своя страна заяви пред италианския вестник Ла Стампа, че той пък не разбира защо тимът от Бракли още не е подписал с Люис Хамилтън.

"Радвам се, че Мерцедес винаги има мнение за нас по отношение на решенията ни за пилотите. Аз също съм изненадан, че те все още не са подписали договор с Хамилтън. Ние бихме го сторили далеч по-рано", заяви Биното.

„Решенията си ги взехме, за да бъде всичко в отношенията ни със Себ прозрачно. Той трябва да мисли за бъдещето си и не можехме да отлагаме. Направихме открит избор и така бе честно към него.”