Тимът на Ферари ще опита да се класира в топ 3 на настоящия шампионат на Формула 1, но това ще е много трудно, заяви шефът на отбора Матия Биното. След проведени 13 кръга Скудерията е на шесто място при конструкторите със 103 точки. Трети е тимът на Рено със 135, а четвърто и пето място заемат Макларън и Рейсинг Пойнт с по 134. До края на първенството остават четири старта.

„Ще се опитаме – според мен целта ни със сигурност е да опитаме да догоним някои екипи. Битката е много оцесточена и мисля, че колата има напредък. Но финала на шампионата има само четири надпревари и ще е много трудно“, обясни Биното.

„Проектът ни не се получи заради пътека на развитие, която се оказа погрешна. Но ние сме в състояние да реагираме. Догодина ще имаме напълно нова задвижваща система, която върви чудесно на тестовите стендове", добави още той.

Биното повтори пред Скай Италия, че тимът на Ферари ще напредне повече догодина.

„От нас зависи да го докажем“, допълни той.

В края на октомври ръководителят на Скудерията сподели, че реалистичната цел на отбора за 2021 година е да се бори редовно за подиуми. Според него битка за титлата едва ли ще е възможна.