Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното разкри, че комплектът подобрения, който колата е получила за Гран При на Сингапур, ще бъдат последния голям за настоящия сезон.

За старта в „Марина Бей”, който приключи с изненадваща двойна победа за „скудерията”, тимът направи значителни подобрения в аеродинамиката, които действително доведоха до повече притискане към асфалта. Определено след лятната пауза отборът направи сериозни стъпки във вярната посока (Ферари не успя да вземе успех в първите 12 старта, а после постигна три поред).

„В завода вече сме фокусирани основно върху колата за следващия сезон. Ако до края на сезона направим каквито и да било подобрения, те в никакъв случай няма да бъдат толкова големи, колкото бяха в Сингапур”, коментира Биното.

„Мисля си, че от Испания нататък нашето представяне по отношение на притискането към асфалта беше много слабо, каквото беше и в завоите с ниска скорост. Положихме много усилия и проумяхме слабостите на колата, поведението на гумите и опитахме да зададем посока за развитие. То все още продължава, защото не само за Сингапур поставихме нови части. Такива имаше и по-рано през сезона. Постигнатото в Сингапур просто беше събирателният образ на нашия труд.”

„Не се ограничихме само до аеродинамиката. Тя със сигурност беше една от слабостите ни, но всичко като цяло идва от по-доброто разбиране на колата, от откриване на верните компромиси във връзка с баланса и настройките”, добави Биното.