Организаторите на състезанието за Голямата награда на Бразилия отново ще трябва да отговарят на неудобни въпроси, след като в неделя вечерта край пистата „Интерлагос” пак е имало атака на обирджии.

Това се случва по-малко от 48 часа, след като механици на Мерцедес бяха заплашени с огнестрелни оръжия и ограбени при напускането на комплекса в петък. От Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) веднага обещаха затягане на мерките за сигурност, но очевидно и това не е било достатъчно.

С дула в лицата обраха механици на Хамилтън, шампионът - бесен

Този път целта на крадците е била кола, в която са пътували служители на доставчика на гуми за Ф1 – „Пирели”. Нападателите са опитали да спрат автомобила, но в крайна сметка той се и измъкнал от засадата.

Както и световният шампион Люис Хамилтън посочи, подобни инциденти не се случват за първи път в Сао Пауло. През годините по време на бразилското Гран При служители на Уилямс, Макларън и Заубер са ставали жертви на същия тип атаки.

През седмицата „Пирели” остава на „Интерлагос”, където ще се проведат тестове на гуми. В момента се обсъжда как точно да се подходи към охраната на събитието.