Организаторите на Гран при на Нидерландия и Испания обявиха, че са започнали разговори с F1 и ФИА  относно това какво ще се случи с техните състезания. Заради разпространението на коронавируса бяха отложени първите 3 състезания от календара - в Австралия, Бахрейн и Виетнам.

ФИА и F1 обявиха в съобщението си, че очакват сезонът да започне в края на май. За тогава е планирано състезанието в Монако (21-24 май). А това означава, че състезанията на Зандвоорт (1-3 май) и на Каталуня (8-10 май) също може да бъдат отложени.

„Въз основа на доклади от управлението на Формула 1 и ФИА, ние сме в съвместна консултация с тях относно възможните последици за Гран при на Нидерландия, се казва в съобщението на организаторите в страната.

Те още не са напълно известни, но в случай на евентуално отлагане, всички билети ще останат валидни. Веднага след като бъдат известни повече новини, ще ги споделим с всички участващи страни.“

Шефовете на Гран при на Испания обявиха, че всички събития на Каталуня, предвидени до средата на април, ще бъдат отложени. Въпреки че този период не включва състезанието от F1, организаторите добавят, че вече анализират с шефовете на спорта различните възможности за провеждане на надпреварата на друга дата.

Във връзка с промените в календара, спортният директор на F1 Рос Браун заяви, че вече се обмислят възможностите отложените състезания да се състоят по-късно през годината.

Това включва провеждането на надпревари през август, за когато по принцип е планирана лятната пауза в шампионата. Браун е оптимист, че тази година може да има 17-18 състезания или дори повече.