Ейдриан Нюи може да си тръгне от Ред Бул, ако Кристиан Хорнер бъде уволнен или напусне отбора от Милтън Кийнс. За възможността се заговори през последното след информацията, че срещу шефа на екипа се води разследване.

Причината да се говори за това, че и Нюи може да си тръгне от Ред Бул, е твърдение, което съществува от години. Смята се, че договорите на Хорнер и Нюи са изготвени така, че двамата се защитават един друг. И че според контрактите им ако единият вече не е част от екипа, то и другият може да напусне.

Това твърдение, макар и добре познато във Формула 1, никога не е било официално потвърждавано. То обаче се разглежда в съвсем нова светлина в момента. Позициите на Хорнер изглеждат разклатени, въпреки че разследването срещу него все още продължава и не е приключило. Смята се, че каквито и да са изводите от проверката, 50-годишният англичанин може да не успее да опази поста си в Ред Бул.

Хорнер и Нюи са сред основните стълбове на отбора на Ред Бул във Формула 1. Хорнер оглави тима от самото му създаване. Всички успехи на отбора са постигнати под негово ръководство. Нюи отиде в Милтън Кийнс година след основаването на тима.
Гениалният конструктор е най-успешният в своята област в историята на F1. Той има успехи и титли с три различни отбора – Уилямс, Макларън и Ред Бул.