Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас официално удължи своя договор с тима, като новото споразумение е до края на 2021 година.

Ботас се присъедини към германския отбор преди началото на 2017 година. Финландецът помогна за страхотната серия в конструкторския шампионат на „сребърните стрели“. От 2017 година насам, Ботас има записани общо 8 победа, като първата от тях бе още в четвъртия му старт за Мерцедес по време на Гран При на Русия. 

„Много съм щастлив от оставането ми в Мерцедес през 2021 година и възможността да продължим да градим нашия успех. Благодаря на всички в отбора и широкото семейство на Мерцедес за тяхната подкрепа и вяра в мен. Горд съм да представлявам отбора и марката в моя живот“, заяви Ботас.

Шефът на тима Тото Волф също коментира новия договор на Ботес.

„Развълнувани сме, че Валтери ще остане в отбора поне още един сезон. В момента виждаме най-силния Валтери, когото някога сме виждали. Не само по отношение на неговото представяне на пистата, но и неговата физическа и психическа здравина. Той е втори във временното класиране, миналата година завърши втори и е много важна част от общото представяне на тима“, заяви босът на "сребърните стрели".