Пилотът на Мерцедес и седемкратен световен шампион във Формула 1 Сър Люис Хамилтън официално подписа нов договор с германския тим и още продължи да се състезава за него през 2021 година.

Преговорите се проточиха доста дълго време, като дори се появиха спекулации, че ще бъде заменен от младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел.

„Вълнувам се за моя девети сезон с Мерцедес. Нашият отбор постигна невероятно успехи заедно и ще гледаме да продължим това да е така“, заяви Хамилтън, който е подписал само за една година.

През 2021-а той ще се бори да спечели своята осма световна титла, с което ще излезе еднолично начело в класирането по брой титли. Към момента той споделя това място в легендата Михаел Шумахер.

В своята кариера до момента, освен седемте си титли във Формула 1, Хамилтън има още такива и от Европейската Формула 3 през 2005-а и GP2 Сериите година по-късно. Във Формула 1 той направи своя дебют с тима на Макларън през 2007, където прекара общо шест години и завоюва първата си титла в едва втория си сезон. От 2013-а той кара за Мерцедес, като с „черните стрели“ той постигна огромни успехи, печелейки титли в шест от осемте си сезона в немския тим.

В своята кариера той има постигнати общо 95 победи, 165 подиум, 98 пол-позиции, 53 най-бързи обиколки и 3778 точки в 266 старта. Всички тези негови постижения го поставят еднолично начело в съответните класации в историята на Формула 1.