Макс Верстапен се върна към победите във Формула 1, след като успя да пребори всички по време на Гран При на Маями в САЩ. Нидерландецът започна девети на старта на състезанието, но стратегията му проработи съвършено, успявайки да надвие своя съотборник Серхио Перес. Трети остана Фернандо Алонсо, който също проведе отлично надпреварата и успя да удържи Джордж Ръсел.

От полпозишъна петата основна надпревара за годината започна Серхио Перес, който днес ще може за първи път в своята кариера да спечели две поредни състезания. Мексиканецът триумфира в Гран При на Азербайджан преди седмица, където той спечели и спринта.

15 снимки

Перес направи чудесен старт и не позволи на преследвачите да го доближат. Алонсо и Карлос Сайнц също последваха неговия пример. 

Макс Верстапен започна предпазливо, но след само няколко обиколки вече успя да се изкачи до 6-тото място. След нови две изпреварвания срещу Джордж Ръсел и Пиер Гасли световният шампион вече се изкачи до четвъртата позиция. След смяната на гумите нидерландецът успя да се залепи зад своя съотборник. 

Перес спря в бокса и това доведе до смяна на водачеството, докато Верстапен така и не спираше в бокса и продължи да трупа аванс. Трети продължаваше да се движи Фернандо Алонсо, който се опитваше да отблъсне атаките на Карлос Сайнц. 

В тази част на състезанието беше отправена заръка към Хамълтън да пропусне Джордж Ръсел пред себе си, което беше и факт. Постепенно Ръсел се изкачи напред и стигна до 4-то място, опитвайки се да стигне до подиума. 

В 46-а обиколка най-сетне Верстапен влезе в бокса, като излезе само малко над секунда и половина зад своя съотборник Перес, като до края борбата за победата щеше да е брутална. 

Само обиколка по-късно вече шампионът не можеше да бъде удържан и поведе колоната. До края разликата набъбна до над 5 секунди в полза на Верстапен, който успя да направи и най-бързата обиколка в края.