Състезателните комисари на Формула 1 не пропуснаха случилото се след края на Гран При на Бразилия между Макс Ферстапен и Естебан Окон.

Холандецът стигна до физически действия срещу французина като на няколко пъти го избута, а само намесата на хора в гаража на Фиа предотврати нещо по-сериозно. Причината за гнева бе, че действие на Окон избута Ферстапен извън пистата докато Макс бе на първо място и така му попречи да спечели състезанието. За щастие на Ферстапен той няма да понесе спортни санкции, но пък ще трябва да прекара два дни в общественополезен труд.

Стюардите публикуваха около 23:20 часа българско време документ, в който се казва: "Пилотът от болид 33 (Ферстапен) направи осъзнат физически контакт с пилота от болид 31 (Окон) в гаража на Фиа. Пилотът ще трябва да осъществи два дни общественополезен труд в района на Фиа."

Най-вероятно Ферстапен ще бъде включен в кампанията на Фиа за повече сигурност в шофирането, един любим проект на президента на Фиа Жан Тод. "Имаме симпатии към страстта на пилотите, но сме на мнение, че е задължение на спортистите на това ниво да се държат прилично и като примери за подражание, а при Ферстапен това не се случи тук", обосноваха се комисарите.

Ферстапен скочи на бой на Окон след Гран При на Бразилия