Организаторите на Гран при на Мексико са сигурни, че състезанието е достатъчно изгодно от финансова гледна точка, за да убедят новата власт в страната, че си струва да удължат договора на пистата с Формула 1.

В неделя пистата "Ерманос Родригес" събра 135 407 души на състезанието, което реши титлата за сезон 2018 в полза на Люис Хамилтън, а общо над 330 000 зрители проследиха на живо състезателния уикенд в мексиканската столица. Това направи Гран при на Мексико второто най-посетено състезание за сезона след Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун". По тази причина организаторите получиха похвала лично от директора на Формула 1 Рос Браун.

"Това състезание е пример за това, което искаме да виждаме на всяка една писта. Тук има правилното съотношение между състезателна тръпка и развлечение", коментира Браун.

За първите три години от петгодишния договор на пистата Гран при на Мексико изби над 12 пъти инвестицията на местното правителство, създаде 31 600 работни места и имаше икономическо влияние на стойност 1,3 милиарда долара върху Мексико, сочат официалните данни. 

Въпреки положителните цифри, крайното решение за удължаването на договора е в ръцете на новоизбрания президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, който ще изпълнява функциите си от 1 декември./БТА