Временният лидер в класирането при пилотите във Формула 1 Нико Розберг не скри раздразнението си от 5-ото място в днешното Гран При на Канада. Германецът беше доста ядосан заради контакта с неговия съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън още във втория завой.

Двамата водеха битка гума до гума, когато британецът агресивно го избута извън пистата. Това доведе до много проблеми и загуба на позиции за Розберг, който опита какво ли не, за да навакса изоставането си. Нико дори рискува до краен предел в последната обиколка, когато вложи всичко в опит да измести Макс Ферстапен от 4-ото място, но това едва не завърши с катастрофа.

„Ядосан съм, но това е състезанието. Докоснахме се, а после аз излетях встрани. Моята работа е следващият път при подобен дуел да изляза начело“, каза Розберг.

„Целият този епизод ми струваше твърде скъпо, защото загубих много места. После всичко се превърна в неравна битка.“

„В края на състезанието почти останах без гориво. Затова не можех да атакувам Макс. Когато го сторих, той се защити добре. Вече в последната обиколка нещата за малко да излязат от контрол, но съумях да се върна. Като цяло дразнещо състезание“, добави Розберг.