Пилотът на Астън Мартин Себастиан Фетел получи наказание от преместване на три места назад на стартовата решетка за днешната Гран При на Австрия. Причината е, че на връх 34-ия си рожден ден Фетел забави Фернандо Алонсо от отбора на Алпин, който стартираше своята последна бърза обиколка във втората фаза от вчерашната квалификация за надпреварата на пистата „Ред Бул Ринг“. 

Четирикратният световен шампион Фетел показа добро темпо и записа осмо време, но след наложеното наказание ще стартира едва 11-и. След наказанието на германския пилот на Астън Мартин пред него с по 1 място до осмата позиция се придвижи Джордж Ръсел от Уилямс, съотборникът на Себастиан в Астън Мартин Ланс Строл мина девети, а Карлос Сайнс от Ферари ще стартира седми. 

От съдийската комисия на ФИА също така му наложиха и една наказателна точка, тъй като двукратният световен шампион Алонсо трябваше да прекъсне летящата си обиколка от втората фаза на квалификациите и в крайна сметка остана едва 14-и на стартовата решетка. 

Пилотите Валтери Ботас от Мерцедес и Карлос Сайнц от Ферари също бяха разследвани за прекалено бавно движение между девети и десети завой, но се разминаха без наказания.