Хаас ще е с двама пилоти дебютанти във Формула 1 през 2021 година – Мик Шумахер и Никита Мазепин. Синът на легендата Михаел Шумахер заяви, че е важно в момента за него да подреди правилно приоритетите си.

"Формула 1 е съвсем различна дисциплина в сравнение с категориите, в които съм карал досега“, разясни той пред Скай Германия. „Затова трябва да изградиш свой подход към надпреварите, по друг начин да организираш комуникацията си с отбора, но това са все интересни задачи. Готов съм да се заема с решаването им", заяви Шумахер

„Много неща ще са нови, с много неща ще трябва да се свиква. В процеса на адаптация ще стане ясно колко бързо мога да се уча. Но ми се струва, че обикновено бързо успявам да схвана новостите", добави още той.

„Автомобилите във Формула 1 са страшно бързи и със страхотна управляемост. Винаги съм искал да карам болид. На теста в Абу Даби получих първоначално впечатление и почувствах, че карането на толкова бързи коли е огромно удоволствие. Не съм карал от доста време, но се радвам, че вече мога да работя с тима по подготовката за предсезонните изпитания. Важно ще е да свикна с управлението максимално бързо, за да съм в състояние да давам на отбора необходимата обратна информация, за да можем заедно да се развиваме и да работим по скоростта си", каза германският пилот.

„Надявам се да бележа постоянен прогрес от първата надпревара в Бахрейн до финала в Абу Даби. Но най-много от всичко очаквам старта на Спа, където татко е дебютирал във Формула 1 преди 30 години. Иска ми се да карам и на Сузука, където дори на симулатора се усеща какво трасе е", заяви Шумахер.