Мерцедес направи анализ на представянето си по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Според Андрю Шовлин, отборът е доволен от представянето си в дългите стинтове. В същото време той призна, че трябва да се обърне внимание на скоростта в една обиколка.

Мерцедес участва в предсезонните тестове в Сахир, които се проведоха тази седмица. По-голямата част от работата на екипа от Бракли беше съсредоточена върху стабилността на автомобила, а не върху представянето му. Този подход на практика потвърди, че голяма част от проблемите, заложени в миналогодишния автомобил, са отстранени.

„Все още се опитваме да доуточним настройките. Oпределено разполагаме с повече потенциал. Като цяло сме доволни и определено постигнахме напредък. По отношение на темпото, дългите ни пробези вероятно изглежда като нашата силна страна в момента.“

„Има още работа за вършене в една обиколка. Все пак би трябвало да сме в състояние да се надяваме да направим добро представяне, когато се върнем на пистата следващата седмица“, добави оперативният директор на Мерцедес.