Бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, остава все така несигурно, след като преговорите с Мерцедес за новия му договор отново са спрели заради финансовите изисквания на пилота, твърди Daily Mail.

Настоящият договор на британеца с „черните стрели“ изтича в края на този сезон и двете страни винаги са твърдели, че подновяването му е едва ли не формалност. Дори се появиха твърдения, че финансовите условия не са пречка за новия договор, но се оказа, че точно парите са това, по което не могат да се споразумеят Тото Волф и Хамилтън.

21 снимки

В момента възнаграждението на Люис възлиза на 27 милиона британски лири, а има записан и бонус от 15 милиона паунда бонус ако спечели световната титла. С оглед на хода на сезона Волф явно ще си спести тези 15 милиона, но Хамилтън иска тази сума да бъде добавена към фиксираната му заплата от следващия сезон.

Също така, пилотът иска да подпише дългосрочен договор, докато от тима са готови да му предложат контракт за един сезон с опция за още един. И последната пречка е свързана с желанието на Хамилтън да остане обвързан с Мерцедес след края на кариерата си на пилот. Смята се, че британецът иска 10-годишен договор, за да е посланик на марката с годишна заплата от 10 милиона лири, като тази сума е била категорично отхвърлена.