Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел дадоха най-добри резултати по време на втората свободна тренировка преди съботното Гран при на Бахрейн, с което ще бъде дадено начало на сезон 2024 във Формула 1.

След като в сутрешната сесия бе едва девети, седемкратният световен шампион Хамилтън постигна най-добрия резултат следобед. На пистата "Сахир" Британецът спря хронометрите на 1:30.374 минути. 

Втори на 0.206 секунди остана сънародникът и съотборник на Хамилтън Джордж Ръсел. Той също показа сериозен напредък от първата сесия, в която бе седми.

След двамата британци, с най-добри резултати в тренировката бяха двама испанци. Ветеранът Фернандо Алонсо с Астън Мартин приключи с трето време, което бе с 0.286 по-слабо от това на дългогодишния му съперник Хамилтън. Четвърти пък се нареди Карлос Сайнс-младши с Ферари на 0.395 секунди от лидера.

Световният шампион за последните три сезона Макс Ферстапен с Ред Бул приключи на шесто място - точно там, където бе и в сутрешната сесия. Нидерландецът изостана от Хамилтън с 0.477 секунди и бе последният на по-малко от половин секунда от рекордьора по победи във Формула 1.

Преди Ферстапен с пето време се класира австралиецът Оскар Пиастри от МакЛарън. Неговият сънародник Даниел Рикардо, който кара за РБ, не успя да повтори представянето си от първата тренировка, в която бе най-бърз, и сега остана едва 12-и.

В петък са третата свободна тренировка и квалификацията за място преди състезанието в събота. /БТА