През този сезон Ферари се смяташе, че ще бъдат основен конкурент на Мерцедес чак до последното състезание в Абу Даби, само че „Сребърните стрели“ доминираха напълно през първата половина от сезона, така че за италианците ще се надяват да опитат отново догодина.

Шефът на тима Матиа Биното предвижда натоварена зима и заявява, че второто място в шампионата никога няма да бъде достатъчно.

"Разбира се, че да завършим втори няма как да е достатъчно добро постижение за Ферари, така че ние очакваме доста интензивна зима, когато ще продължим да се развиваме. Целта е да се завърнем по-силни, за да посрещнем предизвикателствата, които ни очакват", сподели шефът на „Скудерията“.

"През сезона имаше подеми и спадове: първата част на сезона не мина така, както очаквахме, но аз оценявам по достойнство факта, че не се предадохме, запретнахме ръкави и отвърнахме на удара. Трябва да се отбележи начинът, по който реагирахме след лятната пауза – с три поредни победи, както и поредица от шест последователни полпозишъна. Разбира се, победата ни на "Монца", която дойде само ден след невероятното честване на нашата 90-годишнина", добави още Биното.