От Team Redline се пошегуваха, че няма да попречат на Макс Верстапен да се занимава с "хобито си" - състезанията от Формула 1, тъй като холандецът напусна симулативното състезание "24-те часа на Нюрбургринг", за да се нареди на полпозишън в Гран при на Емилия Романя. Все пак неговият тим триумфира в състезанието в "Германия".

Въпреки че в миналото много пилоти са се оплаквали от натоварените уикенди за Гран При, Верстапен премина на ново ниво на Имола, когато холандецът съчета ангажимента си във Формула 1 за Red Bull със симулационната си страст за Team Redline.

"Ние сме много подкрепящи, никога няма да спираме хората"
Участвайки в "24-те часа на Нюрбургринг" за сериите IRacing, Верстапен премина от реални състезания към симулатори в събота и обратно в неделя.

В разговор с De Telegraapf преди натовареното 24-часово състезание той разкри, че "четирима от нас ще "седят" в автомобила. Вероятно ще направя два стинта между два и четири часа. Трябва да си легна навреме и да си наваксам часовете, за да започна неделята добре отпочинал", добави той.

Но макар да не е почувствал нужда да иска разрешение от Red Bull, той не е попитал и съотборниците си, тъй като в неделя сутринта им е съобщил, че е време да се сбогува.

- Верстапен: Трябва да си тръгна.
- TR: Какво трябва да правиш днес? Неделя е!
- Верстапен: Да, точно така.

Екипът на Redline се пошегува, че е дал разрешение на действащия световен шампион във Формула 1 да тръгне да се занимава с "хобито" си - състезанията от Формула 1.

"Ние сме отборът, който му позволява да изразява себе си във Ф1. Позволихме му все пак да се състезава на Имола, защото ние сме такъв отбор", заяви Люк Крейн от Team Redline.