Макс Верстапен не очаква бившият му съотборник в Ред Бул Даниел Рикиардо да заеме мястото на Себастиан Фетел във Ферари. Според нидерландеца Карлос Сайнц ще получи кокпита от 2021 г. Ферари обяви във вторник сутринта, че се разделя с четирикратния световен шампион след края на сезона, а испански и италиански медии написаха, че до 48 часа името на испанеца ще бъде обявено официално.

Британските таблоиди обаче тази сутрин твърдят, че не бива да се пренебрегва и евентуален трансфер на Люис Хамилтън в Маранело. По-нисшият мениджмънт на Скудерията може и да се готви да подпише с испанеца, но Люис си говори директно с шефа на групировката ФИАТ Крайслер Джон Елкан и президента на Ферари Луис Камилиери. Затова не бива да се изненадваме, ако в последния момент картината се окаже различна дори за хората във Ферари.

При всички случаи обаче Верстапен няма да заеме мястото на Себастиан.

Снощи в поредната Q&A сесия в Instagram заедно с Дейвид Култард Макс беше категоричен по темата.

„Спекулациите дали Себ ще продължи ли с Ферари или не продължиха малко дълго. Оказа се, че няма”, заяви той. „Предполагам, че съвсем скоро ще разберем кой ще е заместникът. Мога да ви кажа със сигурност, че определено няма да съм аз. В Ред Бул съм. Видях някои въпроси дали няма да премина във Ферари, но няма да съм аз.”

Верстапен с усмивка сподели, че засега това никак не го тревожи.

„Какво толкова? Някой друг получава възможност да кара сега за Ферари, а това е, разбира се, велик тим и съм сигурен, че ще вземат правилното решение за следващия си пилот. Но нека да видим какво ще се случи там.”

Култард елегантно попита Макс дали смята, че мястото ще бъде заето от пилот с италианско име или по-скоро от някого с испански звучащо име, намеквайки съответно за Рикиардо и Сайнц.

„Мисля, че няма да е италианското име”, отговори Верстапен. „Да видим, но в края на краищата това е само предположение. Ще трябва да изчакаме.”