Макс Ферстапен напусна подиума в Саудитска Арабия много бързо след последната надпревара в Джеда. След изключителното състезание край Персийския залив обаче това породи още повече коментари в медиите.

Нидерландският пилот на Ред Бул остана втори и видя как Люис Хамилтън с Мерцедес го победи в епичен трилър от Формула 1, а двамата ще определят кой ще е световен шампион идния уикенд в последното състезание в Абу Даби. Интересът се засилва още повече, след като и двамата пилоти са с равни точки.

Иначе, след като завърши на второтото място, Ферстапен си получи наградата за него и трябваше да участва в традиционната „баня” и да направи снимка на подиума. Той обаче остави Хамилтън и Валтери Ботас сами.

В Англия го атакуваха, че това е лошо спортменство от него, но пред Sky Sports пилотът на Ред Бул е обяснил, че е напуснал, тъй като е „нямало шампанско и това не е забавно”.

В арабската страна не може да има алкохол по време на церемониите, а традиционната баня се случва със захаросана газирана вода.