Шефът на Макларън във Формула 1 Андреас Зайдл заяви, че в отбора все още нямат отговор за това каква беше причината, довела до изключително тревожната повреда на задното окачване, която извади Ландо Норис от Гран При на КАнада.

19-годишният състезател започна доста обещаващо в Монреал, като в откриващите обиколки проведе красив двубой с Макс Ферстапен (Ред Бул), който опита безуспешно да го изпревари. Едно излизане от пистата в зоната за сигурност преди старт-финалната права. Връщането му на пистата не бе съпроводено с какъвто и да бил инцидент, но в крайна сметка пилотът едва закара болида си пред изхода на питлейна, докато задната му дясна гума беше почти откачена, а спирачката се беше нагорещила до червено.

„Имахме прегряване на задницата с механичен проблем, но все още нямаме идея за причината. Не знаем какво го причини”, заяви Зайдл. „Просто видяхме, че температурите внезапно се повишиха, а спирачките се издължиха. Видяхме, че гумата се извади настрани, после всичко започна да се случва”, добави шефът на Макларън.