Сагата около това кой ще бъде новият доставчик на двигатели за Макларън във Формула 1 прие интересен обрат. Шефът на тима Зак Браун открито призна, че от 2021 година нататък автомобилната компания може сама да изработва задвижващите си блокове.

Има ли бъдеще за Алонсо във Формула 1?

Вече трета година Макларън получава двигатели на Хонда, които обаче са далеч от най-високите стандарти и слабата им функционалност предизвика редица търкания между партньорите. Затова не е тайна, че от известно време отборът търси алтернативи, като почти сигурно няма да продължи сделката си с японците отвъд 2017 година.

„Ние сме заинтересовани да видим каква ще бъде новата формула за двигателите през 2021 година и дали ще решим да разработваме собствен вариант или отново други хора ще дойдат, за да работят по новите регулации”, каза Браун.

Вандоорн: Всички искаме да върнем Макларън на пътя на победите

„Точно сега трябва да се фокусираме върху предстоящите 3 години и веднага щом вземем решение за тях, ще погледнем и по-далеч. Смятам, че пейзажът във Формула 1 ще се промени по един позитивен начин от 2021 година нататък, когато ще има ограничения в бюджетите, ново преразпределение на приходите, както и нови регулации за двигателите. Малко е трудно да взимаме каквито и да било решения за 2021 година, когато ще има толкова много промени.”

„Да разработваме наш двигател не е нещо ново, правили сме го и преди. За това ще ни е нужно доста време и значителни разходи”, добави Браун.