Вътрешният конфликт между настоящите пилоти на Хаас във Формула 1 Кевин Магнусен и Ромен Грожан отдавна не е тайна за никого. Французинът изглежда орисан да напусне американския тим след края на сезона, след като заради множеството инциденти, които предизвика, се докара до положение да бъде потвърждаван за участие непосредствено преди всеки старт.

Почти всички водещи издания са категорични, че от следващия сезон партньор на Магнусен в Хаас ще бъде не кой да е, а Нико Хюлкенберг. Ако враждата на датчанина с Грожан датира отскоро, то какво трябва да кажем за тази с настоящия състезател на Рено.

Решението на шефа Гюнтер Щайнер – стига да се осъществи – без никакво съмнение обещава много интересна 2020 година. Италианецът на няколко пъти открито се оплака от случващото се между Грожан и Магнусен и не изглежда да има логична причина да си поръчва още от същото „питие” за следващия сезон.

Тук обаче идва тънкият момент, че Хюлкенберг притежава много по-висока работна етика спрямо двамата настоящи пилоти на Хаас, а това в комбинация с взаимоотношенията му с Магнусен би могло да се окаже нещото, от което отборът се нуждае, за да премине на следващото ниво.