Доминацията на Мерцедес продължава с фамозното си представяне през сезон 2019 във Формула 1. Световният шампион Люис Хамилтън ще стартира първи на Гран при на Германия, след като бе най-бърз от всички на трасето „Хокенхайм”. Английският пилот спря часовниците на 1:11,767, а втори остана пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен, който бе с 0.364 хилядни по-бавен от конкурента си от „сребърните стрели”. Именно Валтери Ботас от Мерцедес оформи Топ 3 в Германия.

Крахът за Скудерия Ферари бе абсолютно завършен, след като Себастиан Фетел отпадна заради проблем в болида още в Q1, докато Шарл Льоклер бе предаден от возилото си, но в Q3. Все пак монегаскът ще стартира от десета позиция, докато германският пилот на „черните кончета” ще започне от последната позиция на решетката. Веднага след квалификацията пък заключението е, че проблемът за двамата пилоти на Ферари проблемът е еднакъв. Резултатът е ужасяващ за Ферари, след като отборът бе над всички по време на тренировките, но в крайна сметка най-доброто място като позиция за италианския отбор ще е 10-ото.

ю

Победата за Люис на Хокенхайм е още по-емблематична, след като отборът на Мерцедес празнува 125-годишнина.

„Не знам точно какво стана. Нещо се строши в турбото. Колата е чудесна, а аз огорчен, тъй като пропиляхме голям шанс днес. Надявам се утре да имаме друг такъв. Гледам към състезанието и се надявам на силен старт от мен, тогава ще видим какво ще стане”, коментира пък Фетел след проблемите си в Q1.

„Нямам идея какво стана с болида ми. Мисля, че проблемът е същият като на Себастиан. Аз мисля, че е проблем с горивната система”, пък коментира Шарл Льоклер.