Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън спечели Гран При на Турция във Формула 1, 14-ти кръг от Световния шампионат, а с това и 7-ата си световна титла, като се изравни с легендата Михаел Шумахер. Това беше и 94-ти успех в кариерата на шампиона.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

"Определено съм изгубен в момента, не мога какво точно да кажа. Трябва да започна с едно голямо благодаря към всички, които са тук, към всички, които са в базите. Не бих бил тук, ако не са с мен. Искам да кажа едно голямо благодаря на отбора и на моето семейство", започна той.

"Мечтаехме си за това, когато бях млад и гледахме състезанията. Това, което постигам е отвъд най-големите ми мечти! На децата не трябва да се казва, че не трябва да преследват мечтите си. Могат да постигнат дори това, за което не са мечтали. Бяхме много разочаровани от резултата ни в квалификацията. Никой не обвинява никого. Понасяме трудните моменти в търсене на все по-добра комуникация между нас. Днес имахме трудности в началото на състезанието. Когато се отдалечих от Себастиан Фетел имах много проблеми. След това видях колко много напред е Албън. Продължих да давам най-доброто, на което съм способен и да вярвам в моите способности. Когато Себ се отдалечаваше пред мен, не знаех какво се случва. Имах проблеми със спирачките. След това пистата започна да изсъхва и аз започнах да се подобрявам. След това Себ влезе в бокса и аз знаех, че това не е моят избор", добави той.

"Загубих световната титла в Китай през 2007 година. Урок, който научих тогава. Знаех, че мога да изгубя контрола върху колата по пътя към бокса", заяви новият шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.