Шарл Льоклер завърши 4-и в Гран При на Канада, като след финала заяви, че е доволен от прогреса на Ферари по отношение на състезателното темпо и работата с гумите. Но пилотът иска още подобрения по SF-23.

„Чувствата ми са позитивни – заяви след финала Льоклер пред Sky Sports. – Но не би трябвало да сме много доволни от това, което видяхме в Монреал, тъй като това трасе е твърде специфично. Тук атаките на бордюрите са много важни и това се отразява на настройките на колата. Съжалявам за квалификацията, но състезателното ни темпо е крачка напред.”

Шарл акцентира на силното представяне и на двете коли на Скудерията, тъй като той и Карлос Сайнц стартираха 10-и и 11-и и стигнаха до финала на 4-о и 5-о място.

„Определено сме намерили нещо в развитието на колата, защото още от петък се чувствам добре в колата, а сега трябва да продължим да подобряваме представянето си – допълни Льоклер. – Но ни трябва още скорост. Това е най-доброто представяне на Ферари от началото на сезона. Целта ми е да се борим за първото място, не за четвъртото, но това е голяма стъпка напред.”