Шарл Льоклер отпадна почти веднага след началото на Гран при на Австралия след удар с Ланс Строл и определи ситуацията през 2023 г. досега като най-лошия старт на сезон в кариерата си. Инцидентът бе сметнат от стюардите за състезателен и монегаскът е съгласен с това.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

„Очевидно е, че съм разочарован и ядосан. Това е най-лошият ми старт на сезон. Имам шест или осем точки (6 от три старта – б.р.), не знам точно колко. Трагедия. Засега няма да мисля дългосрочни стратегии, а просто да завърша едно състезание без наказания и проблеми. Това ще е приоритет. След това ще видя какво е възможно“, коментира Льоклер.

„Не планирах никакви изпреварвания в трети завой. Ланс трябваше да спре доста рано или да намали рязко, защото Фернандо [Алонсо] стори същото пред него заради други коли. Видях, че има място от външната страна и тръгнах натам. За съжаление Фернандо трябваше да намали още повече в края на зоната за спиране. Ланс се оказа между него и мен, откъдето дойде контактът. Не го укорявам. Мисля, че беше състезателен инцидент. Просто е адски разочароващо, защото в крайна сметка ще се прибера без никакви точки“, каза още Льоклер.