Лидерът в класирането при пилотите във Формула 1 Шарл Льоклер се надява първият пакет подобрения за автомобила да доближи Ферари до скоростта, с която разполага Ред Бул в момента. Макс Ферстапен спечели в Маями и записа втора поредна победа, но в Гран при на Испания той ще срещне по-сериозна конкуренция от италианците.

"Длъжни сме да отговорим на темпото на Ред Бул. Ъпгрейдите ще бъдат много важни през този сезон и се надявам сега да е дошъл наш ред да правим подобрения. Не се лъжете обаче, надпреварата между Ферари и Ред Бул ще продължи да бъде все толкова напрегната", заяви Льоклер след състезанието в Маями.

Льоклер тръгна от първо място в САЩ, но загуби бързо лидерската позиция още в първия стинт с медиум гумите. С твърдата смес в края пилотът на Ферари изглеждаше по-бърз от Ферстапен, но световният шампион удържа последната атака след автомобила по сигурността.

"Очевидно ни беше по-трудно с медиум гумите. Говоря най-вече за първия стинт, когато бях изпреварен. Това направи състезанието трудно и в един момент изоставах доста, но пък в края бе забавно. В един момент наистина мислех, че мога да изпреваря Макс", продължи лидерът в генералното класиране.

"Днес Ред Бул имаше предимство по отношение на скоростта. Радвам се и да виждам толкова много хора, които ни подкрепят. Казвам го постоянно, но ще продължавам - страхотно е да има толкова много фенове на Ферари по трибуните".