Пилотът на Ферари Шарл Льоклер изрази възхищението си от своя съотборник Себастиан Фетел, след като днес стана ясно, че германецът няма да поднови договора си с тима и ще напусне отбора в края на сезона.

Фетел е част от Ферари от 2015 година, но така и не успя да повтори успехите си от престоя си в Ред Бул, когато стана световен шампион четири пъти. През миналия сезон германецът дори се представи по-слабо от 22-годишния Льоклер, като спечели по-малко победи, подиуми, точки и полпозишъни.

"За мен бе огромна чест да бъда твой съотборник. Имахме някои напрегнати моменти на пистата. Някои от тях бяха много добри, а други не завършиха така, както ни се искаше, но между нас винаги е имало уважение, въпреки че отвън не изглеждаше така. Никога не съм научил толкова много, както като твой съотборник. Благодаря ти за всичко, Себ", написа Льоклер в Туитър, след като бе потвърдена новината за напускането на Фетел.

Това означава, че от следващата година Льоклер ще бъде водещ пилот на Скудерия, а предстои да се разбере кой ще бъде негов съотборник, като сред спряганите имена са Даниел Рикардо от Ред Бул и Карлос Сайнц от Макларън. /БГНЕС