Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напуска Ферари в края на 2020. В официално съобщение от италианския отбор се посочва, че решението е взето по взаимно съгласие. Германецът ще поеме по друг път, след като изтече договорът му в края на календарната година.

"Решението беше взето взаимно между нас и Себастиан, като и двете страни чувстваме, че е за добро. Не беше лесно решение, като се имат предвид качествата на Себастиан като пилот и човек", споделя Матиа Биното.

"Няма конкретна причина, която доведе до решението, освен общото усещане, че е дошло време да разделим пътищата си, така че всеки да постигне своите цели. Себастиан вече е част от историята на Скудерията, с неговите 14 победи, които го правят третия най-успешен пилот за отбора. Той, също така, е един от състезателите ни, които са отбелязали най-много точки. В петте ни години съвместна работа той 3 пъти финишира в топ 3, както и допринесе съществено, за да присъстваме в топ три и на шампионата при конструкторите. Искам да благодаря на Себастиан за неговия висок професионализъм и човешки качества, които демонстрира през тези пет години, време, в което постигнахме множество велики мигове", допълва още директорът на отбора.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.