Пилотът на Ферари – Шарл Льоклер, призна, че не е успял да се защити достатъчно добре при атаката на Оскар Пиастри, който го изпревари за първото място в Гран при на Азербайджан. В крайна сметка, след доста неуспешни опити за атака, монегаскът завърши на втората позиция.

Снимки: Gulliver/GettyImages
84 снимки

„Мисля, че в момента, в който сложихме твърдите гуми. Със средно-средните гуми колата вървеше много добре, бяхме конкурентни. В първите две тренировки не карах с твърди гуми и с повече гориво. Състезанието беше по трудно от очакваното. Задните гуми се износиха страшно много и в един или два завоя мислех, че ще се ударя в стената. Но, все пак, второ място днес. Оскар и Макларън бяха по-добри от нас. Много съжалявам за Карлос за това, което стана накрая. Надявам се, че той и Чеко (Перес) са невредими. Но, като цяло, не е страхотен ден за тима“, заяви Льоклер след състезанието.

„Да, забавно е, защото имаш много възможности в хода на тези обиколки да атакуваш, да се бориш. Мисля, че Макларън има малко по-ниско аеродинамично притискане, така че бяха по-бързи на правите. Но, когато Оскар ме изпревари, си казах, че просто трябва да бъда близо до него и да го изпреваря. Но, всъщност, това се оказа, доста по-трудно. На правите просто не бях толкова близо, не успях да се доближа, за да го атакувам. Загубихме състезанието, защото не се защитих така, както трябваше при атаката на Оскар. Но, понякога се случва, понякога допускаме грешки“, сподели още монегаскът.