Шарл Льоклер заяви, че нищо не се е променило относно вътрешния му статут като пилот на Ферари. Победителят от последните 2 старта във Формула 1 заяви, че няма нищо вярно в слуховете, че е станал пилот №1 за отбора.

В последните стартове Льоклер успява тотално да засенчи своя далеч по-опитен съотборник Себастиан Фетел. Германецът не е успявал да надвие съотборника си от Канада насам, когато взе първия си и към този момент единствен полпозишън през 2019 година.

„Никога не съм се чувствал по този начин (като пилот №1 на отбора – б.р.)”, каза Льоклер. „Отвън нямам представа дали изглежда различно, но когато си вътре в отбора, всичко е много балансирано.”

„Имаше ситуации в миналото, когато помагах на Себастиан, в други той помагаше на мен. Това е пътят напред за отбора. Ферари прави всичко в името на собственото си добруване и това е най-важното.”

„Тук сме, за да се представяме по най-добрия начин. Това е нашата цел. Аз съм много щастлив от положението на тима в момента. Да бъдеш отборен играч винаги ти носи отплата рано или късно. Отборът прави всичко за нас. Ако разполагаш с един пилот, който егоист и се интересува само от себе си, това не е добре. Има ситуации, в които трябва да мислиш малко повече за себе си, но е нужно да намираш точния баланс”, добави Льоклер преди Гран При на Сингапур.