Намиращият се във форма Шарл Льоклер от Ферари оглави редицата в третата свободна тренировка, след като остави двата Мерцедеса на Люис Хамилтън и Валтери Ботас зад себе си. Монегаскът спря часовника на 1:03.987, като световният шампион Хамилтън остана на 0.143 хилядни от опонента, докато Ботас изоставаше с 0.234.

Льоклер беше най-бърз и на втората свободна тренировка, която бе изпълнена с много катастрофи. Себастиан Фетел остана четвърти, но германецът ще трябва да свърши много работа, за да се нареди до своя съотборник във Ферари Льоклер. „С това си представяне Шарл Льоклер е кандидат да вземе втория си полпозишън във Формула 1 преди ГП на Австрия”, сподели Дейвид Крофт.


 Потопете се от начало до край в Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната квалификация и самото състезание на 30 юни!


Ферарито на Льоклер беше по-бързо на правите, като борбата в квалификацията на пистата в Шпилберг ще бъде много интересна. По всичко личи, че Ред Бул няма да е в битката за полпозишън на своята „доамшна” писта. Макс Ферстапен имаше трудности в сесиите, след като се заби в стената на втората тренировка. Неговият съотборник – Пиер Гасли, пък имаше проблеми с настройките на своя двигател Хонда и регистрира седмото най-добро време.

Това позволи на Ландо Норис да завърши с шесто време, като новобранецът бе по-бавен със секунда от лидера Льоклер. Карлос Сайнс, който ще претърпи наказание през уикенда, финишира осми, като МакЛарън се наслаждава на втори пореден силен уикенд. 

Антонио Джовинаци и Данил Квият оформиха Топ 10. Проблемите на Рено на трасето в Австрия продължиха, като Нико Хюлкенберг завърши 12-и, а Даниел Рикиардо се свлече до 17-ата позиция.