Този уикенд предстои вторият старт за сезона във Формула, който отново ще бъде в Австрия за Голямата награда на провинция Щирия.

Сезонът във Формула 1 стартира, но опасността от коронавируса никога не е изчезвала.

Затова на Гран при са взети редица мерки, които трябва да намалят вероятността от разпространение на инфекцията и в частност, това може да стане с ограничаване до минимум на контактите.

На този фон неразбираемо за мнозина се оказа поведението на Валтери Ботас и Шарл Льоклер, които между двете надпревари в Шпилберг се върнаха в Монако.

При това пилотът на Ферари, съдейки по появилите се в социалните мрежи снимки, е водил доста активен социален живот. На един от фотосите той е запечатан в арт галерия с гаджето си и приятели, като всички са без маски на лицата.

Въпреки че изработените от Формула 1 преди началото на сезона правила не забраняват на пилотите да напускат австрийската писта между двата старта на нея, поведението на пилотите на Ферари и Мерцедес ядоса някои други техни колеги. Самите те заявиха, че не виждат никакъв проблем в своите пътувания между състезанията. /БГНЕС