Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер демонстрира затопляне в отношенията със своя далеч по-опитен съотборник Себастиан Фетел. След като двамата имаха своите търкания в хода на сезон 2019 21-годишният монегаск заяви, че е в привилегирована позиция да има за партньор 4-кратен световен шампион.

Кампанията е дебютна за Льоклер, който остави чудесни впечатления в първия си сезон сред „кралските гонки”, когато кара за Заубер (сега Алфа Ромео). Затова и Ферари пое риска да го ангажира като съотборник на Фетел след раздялата с Кими Райконен. Дотук младокът води с 1 победа повече и 9 точки спрямо Фетел в генералното класиране. Въпреки това той не си прави илюзии, че вече се е превърнал във водещия пилот на тима.

„Нямам идея (откъде се взеха тези твърдения – б.р.), но Себастиан е печелил 4 пъти световната титла, а аз нямам подобен успех”, коментира Льоклер. „Вярвам, че той има много опит. Много е бърз и много силен, научавам много от него. Ще видим как ще е след края на сезона. Не аз решавам кой ще бъде номер едно и кой – номер две.”

„В момента съм щастлив със статуквото и съм щастливец, че имам Себ до себе си. Сега за мен е малко странно, понеже вече насочваме фокус към колата за следващия сезон, а до този момент сменях отборите всяка година. Сега трупам опит и мисля, че е от полза присъствието на Себ, който е свикнал с тези неща. Следя го как работи върху развитието на колата, кои са ключовите му съвети към инженерите”, допълни Льоклер.