Шарл Льоклер беше много ядосан след финала заради грешките в стратегията на Ферари, които при спиранията в бокса го свалиха от първо на 4-о място в хода на състезанието и той така и не успя да мине по-напред.

42 снимки

„Днес допуснахме твърде много грешки, много – обясни пред Sky Sports Леклер. – В такива трудни условия пилотите разчитат на отбора за това как се развива състезанието, аз няма как да видя за какви гуми спират другите пилоти, как се справят на пистата с гумите интермедия, със сухите сликове.”

Льоклер съвсем леко повдигна завесата относно оживената си дискусия с бокса в хода на надпреварата.

„По радиото ме попитаха дали искам да мина от мокри гуми направо на сликове и аз отговорих утвърдително, но направих уточнението, че още е рано за това, по-късно в състезанието. Но не разбирам защо трябваше да си променим мнението и да спрем първо за гуми интермедия”, допълни пилотът.

„Направихме много грешки, не можем да си позволим да правим това – беше категоричен Леклер. – Тежко е, предишни години тук също имахме проблеми, вече започнах да свиквам с разочарованията. Но не можем да правим така, особено в момент като този от развитието на сезона.”