Пилотът на Торо Росо във Формула 1 Даниил Квят сподели, че нито един от шефовете в Ред Бул не му е обяснил защо е бил пратен в дъщерния тим на австрийската компания за енергийни напитки.

Решението беше взето след безразсъдното пилотиране на младия руснак в Сочи, когато още на старта той на два пъти удари Себастиан Фетел (Ферари) отзад и това доведе до излитането на германеца от пистата. Четирикратният световен шампион се удари в предпазната стена и състезанието за него приключи, а след като се прибра до питлейна, той проведе разговор с бившия си шеф в Ред Бул Кристиан Хорнер.

Мнозина експерти оцениха действията на „биковете“ като прекалени, а Квят също не е много наясно със ситуацията. „Никой не ми даде истинско обяснение, ако трябва да съм честен“, каза 22-годишният състезател. „Мисля, че ако шефовете искат нещо да се случи, то се случва. Толкова е просто.“

„Бях в Москва, лежах си на дивана и гледах сериал по телевизията, когато ми позвъниха по телефона. „Здравей, имаме новини за теб...“ Мисля, че говорихме около 20 минути и исках да получа доста обяснения. Така разбрах доста интересни детайли, които засега ще запазя за себе си. След като приключихме разговора, просто продължих да си гледам сериала.“

„Дали аз имам някакво предположение? Трудно е да се каже точно. Не мисля, че този въпрос трябва да задавате на мен, защото не аз взех решението. Аз просто си вършех работата, давах най-доброто във всяко състезание. Просто имаме още един тежък старт на сезон – вече втора година поред не успявам да стартирам в Гран При на Австралия“, добави Квят.